General

 


In memorandum; Donald

Deze pagina is ter nagedachtenis van het motormaatjeHet was een warme zomerdag toen we na afloop van een clubrit gestopt waren bij een tankstation. Ter afsluiting zouden we via de "Tankbaan" te Soesterberg naar een taveerne rijden om gezamelijk nog wat te gaan drinken en eten alvorens naar huis te gaan.
Een "perfect day" zoals je dat als motorrijder noemt.

Totdat......ik Donald onder me langs zag glijden. Gelukkig heb ik hem niet geraakt (althans...) maar het mocht niet baten. Het werd een dapper en keihard gevecht van ruim een uur, van al onze aanwezige motorvrienden maar vooral van Donald zelf..... Ondanks de elkaar opvolgende reanimatie`s, de waanzinnige inzet van vooral al de aanwezige vrienden, mocht het niet zo zijn.

Vastgebonden liggend op een strets-brancard in het Amersfoortse ziekenhuis, kreeg ik pas na 2 uur het verschrikkelijke te horen.

De eerste bekendmaking aan de mede clubleden werd op gepaste wijze door Frank gedaan !

Donald overleed op Zaterdag 18 juni 2005, even voor zessen onderweg vanaf het Zeisterspoor te Soesterberg, naar het UMC in Utrecht.
Hij liet veel achter in mijn leven ....... maar nam ook het nodige mee.
Ik ben niet boos makker, ik heb slechts pijn en verdriet !


7 maanden na dato


Op 22 jan 2006 (7mnd na dato) ben ik terug geweest en heb ik onder staande afbeelding ter nagedachtenis neer gehangen. De zelfde als ik een uur eerder aan de voorzitter van de club gegeven had tijdens de jaarvergadering met de vraag of hij hem in het clubhuis zou willen plaatsen. Ik heb toen ook duidelijk gemaakt aan alle aanwezigen dat de lichamelijke nasleep van het ongeluk het mij onmogelijk maakte om nog aktief aanwezig te kunnen zijn. Maar hoopte dat de foto een blijvende plaats zou gaan innemen in het clubhuis met de stille hoop dat iedereen toch met regelmaat ook denkt aan de mogelijke gevaren van onze hobby.
Dit werd me eenstemmig beloofd, of het ook zo gebleven is, weet ik niet ?
1 jaar na dato

De herdenking verliep niet helemaal naar wens. De grote monden van het jaar daar voor die zeiden dat ze een grote herdenking wilde gaan houden, waren verstomd en 18 juni dreigde voorbij te gaan nét zoals ze allemaal aan mij voorbij gegaan waren. Echter toen ik een paar dagen te voren een oproep deed op het grootste motorforum aan een ieder die in de buurt zou komen die dag om er even langs te gaan, werd er een tweede topic geopend. Echter werd deze door andere, terug verwezen naar mijn inmiddels enthausiast gelezen topic. Dit zéér ten ongenoegen van die zelfde grote monden naar wat later zou blijken. Maar daar wil ik het verder hier niet over hebben. Donald zal er vast net zo blij mee geweest zijn als ik !

Het werd een waanzinnige nagedachtenis !

Ongeveer 20 motorrijders verschenen er die dag ! Waarvan er slechts 2 waren die mij en Donald in real life kende. Zelfs een rit van meer dan 400km werd niet geschuwd om aanwezig te zijn om .... betrokkenheid te tonen aan een overleden mede motorrijder !

Zelfs een jaar na zijn dood,
wist Donald me te brengen waar ik eerder naar opweg was !

Hierbij nogmaals mijn dank aan allen die die dag aanwezig waren, het heeft me laten zien dat het ook anders kan !


2 jaar na dato !

Bewust had ik er voor gekozen om het alleen te gaan doen !

Het afgelopen jaar was een heel zwaar jaar geweest van verblijf in revalidatie- centra en specialisten bezoeken en uiteraard de daarbij behorende confrontaties met je eigen beperkingen etc. En kennelijk is het overlijden van een mede clubgenoot voor verzekering van wijle Donald, géén rede tot respect. Maar eerder aanzet om geen enkele afspraak na te komen en je notabene te beschuldigen met zgn anonieme tips, van op grote schaal zwart werken ! etc.etc.

Naar mate de bewuste dag weer naderde, kreeg ik alleen maar meer en meer, de behoefte om iets te doen. Het was niet af !

Maar ik wilde er iets blijvends van maken.
Iets permanents ter nagedachtenis wat tevens een extra doel zou dienen. Vandaar dat het deze motor werd met een lijstje in de vorm van een wakend oog.
Hier onder staat een vergroting van dat "koperen" oog met afbeelding uit vergroot.

Toen ik op 18 juni 2007 (2 jaar na dato) dit symbool achter liet, kon ik afscheid nemen van de aandrang om persé op 18 juni naar het Zeisterspoor te moeten. Dus in het jaar 2008 ben ik nog wel langs de plek geweest als ik toevallig in de buurt was. Maar bleef op de bewuste dag thuis.

Nu gebeurde er iets best wel sinisch te noemen. Mijn reis langs de diverse klinieken, bracht me begin dit jaar (2009) in... jawel Zeist. Ik heb daar een aantal weken achtereen 2x wekelijks gezeten. Dus 2x in de week reed ik op een paar honderd meter langs het Zeisterspoor. Maar op een of andere mannier had ik er totaal geen behoefte meer aan om langs te gaan. Tót dat ik van de laatste keer, naar huis reed.

Toen ik het Zeisterspoor op reed, schrok ik me helemaal wezenloos !

Het hele Zeisterspoor was overhoop gehaalt voor een volledige renovatie !

Het hele verwilderde bos was leeg gehaalt. Waar de sporter loopt, liep het fietspad eerder het bos in. Daar was ik het bos in gevlogen. Verderop waar het paadje eindigde, stonden twee hele dikke bomen en verkeersbord. Welke mijn weg versperde. Zelfs deze waren tot mijn stomme verbazing eveneens verdwenen.bovendien was het eerder slechts een heel smal klinkerpaadje waar zoveel zand en dennenappels op lagen, dat het niet eens te zien was.
Alle struiken waren weg gehaalt en de bomen uitgedunt. Het leek in geen velden of wegen meer op het wilderde bos wat het eerder was. Nadat de schrik een beetje verdwenen was, was ik eigenlijk wel heel erg opgelaten. Want als je deze foto`s bekijkt én de eerdere, dan zal je ontdekken dat de motor er tussentijds afgehaalt is geweest en weer terug gehangen. Maar dan een stuk lager. Wellicht om niet té veel af te leiden.
Al was het een grote shock toen ik de straat in kwam rijden, uiteindelijk ben ik opgelucht naar huis gegaan. Ik ben blij dat het daar zo enorm opgeknapt is. Het doet nu recht aan de tragedie die daar plaats gevonden heeft. Donald zal er beslist ook erg tevreden mee zijn. Ik hoop dat iedereen die daar langs komt, beseft wat daar is gebeurd. Zodat ze optijd hun gas dicht draaien. Dan zullen ik en beslist ook Donald, enorm tevreden zijn !
 
Laatste Update: 28 augustus 2011

NEW NEW NEW

Mijn laatste nieuwe initiatief is WikiTotall. Wikipedia letsel en letselschade

Whiplash Lotgenoten

Na een periode van bezinning, heb ik op 8 aug. 2008, besloten om het beheer van whiplashinformatie.nl geheel over te nemen. Om het voortbestaan van deze lotgenoten site óók voor de toekomst te kunnen blijven garanderen !

Onder de loep genomen !

Onder de loep ! Hier zijn acties / reacties te lezen van z.g. professionals. Noem het vreemd, absurd, crimineel of hoe je maar wilt. Feit is dat het genoeg zegt over de huidige maatschappij waar in we leven !

 

Copyright motorongeval.nl 2009. All Rights Reserved.
design and co-established by: modern-designer.nl