General

 


Profesionele hulp !

Mensen onderschatten vaak de impact van een voorval !
Daar naast schamen mensen zich voor het zoeken van geestelijke hulp.
Bovendien denkt men al snel "ik ben toch niet gek?"
Je bent pas gek als je géén hulp zoekt !
Het heeft geen enkele zin om na een ongeval of trauma naar een Fysiotherapeut of soort gelijke therapeut te gaan, als de geestelijke wonden niet aangepakt worden. Men staat er niet bij stil maar naast het feit dat je lichamelijke verwondingen opgelopen hebt, heeft je ziel onderbewust ook verwondingen opgelopen.
Aanslag !
We zijn erg snel geneigt om te zeggen "ach het was maar een ongeval", maar diep van binnen reageren we wél ! Diep van binnen is er een ervaring geweest dat er een aanslag op je leven is gedaan ! Dus niet alleen in je lichaam maar ook in je geest, word er een afweer mechanisme in werking gesteld.

Indien je dit dus verwaarloost, kunnen lichamelijke klachten over gaan in chronische klachten. Dat wil natuurlijk niet automatisch zeggen dat alle chronische klachten tussen de oren zit want dat is absoluut NIET waar ! Maar het kan wel klachten onderhoudend zijn, of herstel vertragen !
De eerste stap !
Neem na een ongeval altijd contact op met "slachtofferhulp" ! Zij staan altijd voor je klaar en hebben een onbevlekt beeld over de ernst van je voorval. Zij kunnen dus al vrij snel met adviezen komen en het is raadzaam om deze op te volgen.
Sneeuwbal effect
Door het psychologische aspect van een traumatische gebeurtenis te onderschatten, breng je een sneeuwbal effect op gang. Echter gebeurd dit onderhuids en zal deze sneeuwbal door blijven rollen en groter en groter worden ! Tot het moment dat je lichaam te klein geworden is voor het probleem ! Wat eerder misschien enkel opgelost had kunnen worden met slechts een enkel gesprek, is nu een levensbeheersend probleem geworden !
Spin

Ik zie het als een spinnetje welke in een glazen potje gestopt word met slechts een paar takjes en bladeren. Hij zal hoe dan ook moeten overleven. Dus zal hij direct gaan beginnen met het weven van een web, ondanks dat het een zinloze aktie is. Vanaf dat moment word het web steeds groter en overal in verweven en steeds sterker. Maar het spinnetje raakt steeds verder verzwakt en verwikkeld in zijn eigen web. Uiteindelijk zal hij sterven.
Psycholoog
Het is daarom héél belangrijk om psychische hulp te krijgen en aanvaarden. Tijdens de gesprekken zal snel genoeg duidelijk zijn of het slechts bij één keer goed uitspreken van je gebeurtenis kan blijven, of dat er meer behandeling nodig zal zijn. Je kan natuurlijk voor alternatieve kiezen maar ik raad aan om het eerst te zoeken in het reguliere cirquit. Hier weet je in ieder geval dat je hulpverlener een gedegen opleiding heeft gevolgt. Dat neemt niet weg dat de eerste de beste psycholoog een gunstig effect op jou heeft, want je moet als personen ook op elkaar afgestemd zijn !

Zelf heb ik vrijwel vanaf het begin met tussen fase te maken gehad met geestelijke hulpverleners. Ten eerste ben ik bijgestaan door iemand van slachtofferhulp en vervolgens door psychologen in de revalidatiekliniek. Doordat ik tot 3x toe een ander traject heb doorlopen zijn dit ook 3 verschillende psychologen geweest. Bovendien werd ik tot 3x toe bijgestaan door 2 verschillende maatschappelijkwerksters. Ondanks dat ze allen vonden dat ik het perfect gedaan had allemaal, wisten ze mij een heleboel inzichten te geven. Hier door hebben zij mijn in laten zien hoe belangrijk goede psychologische ondersteuning is.
Ik had voorheen door een negatieve ervaring met een psychloog en uit ondervindingen van mensen uit mijn omgeving, niet bepaald een hoog petje op voor psychologen in het algemeen. Maar ben nu wel overtuigt van de waarde van een goede psycholoog na een traumatische gebeurtenis. Die is vele male groter dan de visie van het gros die de wijsheid uit een glazen bol toverd ! Ik zeg niet dat er geen goeie rond lopen maar het risico dat je een niet zuiver verhaal krijgt, ligt vele malen hoger dan dat je een zuiver verhaal krijgt.
 
Laatste Update: 28 augustus 2011

NEW NEW NEW

Mijn laatste nieuwe initiatief is WikiTotall. Wikipedia letsel en letselschade

Whiplash Lotgenoten

Na een periode van bezinning, heb ik op 8 aug. 2008, besloten om het beheer van whiplashinformatie.nl geheel over te nemen. Om het voortbestaan van deze lotgenoten site óók voor de toekomst te kunnen blijven garanderen !

Onder de loep genomen !

Onder de loep ! Hier zijn acties / reacties te lezen van z.g. professionals. Noem het vreemd, absurd, crimineel of hoe je maar wilt. Feit is dat het genoeg zegt over de huidige maatschappij waar in we leven !

 

Copyright motorongeval.nl 2009. All Rights Reserved.
design and co-established by: modern-designer.nl