General

 
Positiviteit vanuit slachtoffer positie.
Zeg maar dat het naar omstandigheden wel goed gaat !

Om als slachtoffer positief te blijven is soms héél moeilijk !
Máár.......
Om als slachtoffer mensen te overtuigen dat je positiever bent dan men denk, word een heel stuk lastiger !

De rede daarvan is ook heel eenvoudig te verklaren.
Ik zal voorbeelden geven vanuit eigen ervaringen zoals ik dat op alle overige pagina's ook doe.


Directe omstanders:
Het éérste wat mij gevraagt word is "hoe gaat het er mee", zodra ik ook maar iemand tegen kom, of het nu familie, vrienden óf specialist is.
Wát verwacht men dan ?
Precies men verwacht dat je zegt dat het goed met je gaat.
Dus eigenlijk hoef je die vraag al niet te beantwoorden want wát betekend "goed" ?

Want als je té vaak zegt dat het slecht met je gaat, krijgt men daar heel andere gedachten bij en vertaalt men dat in de meeste gevallen als negatief.
Maar eigenlijk is het te krom voor woorden want als ik voel dat het slecht met me gaat, betekend dat niet automatisch dat ik negatief ben ?
Want ik zeg niet dat ik het niet meer zie zitten en dat ik geen moeite meer doe om beter te worden of er het beste van te maken.

Maar zeg je dat het "goed" met je gaat dan krijg je dat men achter je rug om denkt dat je misbruik maakt, jezelf aansteld óf hun bedondert omdat zij die je écht goed kennen, echt wel zien dat je verder afglijd naar maten het gesprek of bezoek vordert.

Ik zeg dan tegenwoordig maar automatisch "naar omstandigheden redelijk"


Artsen / behandelaren
Kom je bij artsen en is er ook maar iets waar ze geen verklaring voor weten, word het al gauw op psychische kant gegooid.
Eén specialist welke mij nog mijn dossier eerder gezien had, wist me binnen 10 minuten te vertellen dat ik manisch depressief zou zijn ?
Toen ik hem vroeg om zich nader te verklaren kwam hij met het navolgende.
Hij hoorde het aan mijn stem, zag het aan mijn gelaatsuitdrukking én maakte het op uit het geen ik hem verteld had.

Nou wil ik niet lullig doen en luister graag aandachtig naar specialisten in de hoop dat ik er daadwerkelijk wat van op kan steken om mijn leven te veraangenamen máár....
Mijn stem is van nature een erg zware en harde stem, dus al heel mijn leven houd ik daar rekening mee als zijnde een tweede natuur.
Mijn gezicht is van nature niet het meest zachte gezicht qua uitdrukking, maar het is wel mijn gezicht en altijd al zo geweest.
En dat ik het nergens anders over had dan het ongeval, komt niet omdat ik dat niet kan maar omdat ik daar zat vóór de klachten die voort kwamen uit het ongeval en je dat pas kan beseffen als je weet wát er gebeurd is.

Nóg zo'n voorbeeld is.
Dat men totaal niet snapt als je twintig keer komt en voor de twintigste keer weer het zelfde moet vertellen er soms wat irritatie bij komt kijken want ze kunnen óók gewoon het dossier eens een keer door lezen vóór dat iemand met klachten langs komt.
Ja, op dat moment is er een lichte irritatie en dan kan er ook best wat irritatie uit voort klinken, maar dat betekend niet dat je depressief bent want het zegt niets over hoe je verdere leven in elkaar steekt en je dat leven ervaart.

Buitenwereld
Ook hier geld dat je op moet passen met wat je zegt want zeg je dat het goed gaat dan snappen ze niet (wat ze toch al snel niet snappen) wat je hele dagen thuis zit te doen. Zeg je dat het slecht gaat, wil men het niet hoen en ben je negatief.
nergens staat men zo snel klaar met vooroordelen als in de buitenwereld.

Positief
Men heeft niet door dat positief een héél andere betekenis heeft voor mensen die een traumatische gebeurtenis mee hebben gemaakt, of dat nu wel of geen blijvend letsel en problemen opleverd.

Deze mensen ervaren idd "geluk" op een veel lager level, volgens maatstaven van de maatschappij.
Men begrijpt dan ook niet dat deze mensen al "geluk" ervaren als ze s'ochtens de gordijnen open trekken, of een rups ijverig zijn weg zien zoeken tijdens het uitlaten van de hond. Zaken waar het gros van de maatschappij aan voorbij vliegt.
Mensen kunnen inderdaad minder gevoelens krijgen bij de "medemens" en ook dát is niet vreemd als men in dergelijk grote mate het gevoel heeft dat men niet serieus genomen word.

Maar men is des te gelukkiger op die momenten dat ze omringt zijn door die enkeling die wél begrip voor hen heeft en hen wél accepteerd zoals men geworden is.


Negatief
Nee, mensen snappen het niet.
Als slachtoffer word je een vakjes geplaatst welke onterecht zijn.
Of je bent een profiteur óf je bent depressief !

Redenen te over om depressief van te worden dus.

Conclusie;
Het is dus niet zo eenvoudig om te bepalen als buitenstaander of iemand positief of te negatief is ingesteld.
Desondanks word hier naar gegrepen alsof men zoete broodjes bij de bakker haalt !
Men is misschien niet helemaal blij met het huidige leven, maar dat bepaald niet of men positief of negatief is.
Negatief ben je pas als je klaagt en er zelf niets aan probeerd te doen om te zorgen dat het beter gaat !

Naast deze website ben ik inmiddels ook al enkele jaren beheerder van Whiplashinformatie NL

     
     
 
Laatste Update: 28 augustus 2011

NEW NEW NEW

Mijn laatste nieuwe initiatief is WikiTotall. Wikipedia letsel en letselschade

Whiplash Lotgenoten

Na een periode van bezinning, heb ik op 8 aug. 2008, besloten om het beheer van whiplashinformatie.nl geheel over te nemen. Om het voortbestaan van deze lotgenoten site óók voor de toekomst te kunnen blijven garanderen !

Onder de loep genomen !

Onder de loep ! Hier zijn acties / reacties te lezen van z.g. professionals. Noem het vreemd, absurd, crimineel of hoe je maar wilt. Feit is dat het genoeg zegt over de huidige maatschappij waar in we leven !

 

Copyright motorongeval.nl 2009. All Rights Reserved.
design and co-established by: modern-designer.nl